top of page

Din+min+vår TID

KoronnaTID, friTID, friskTID, permitteringsTID, minTID, dinTID, vårTID


TIDSklemma er det mange som har, og mange av oss andre har mye tid til oss selv. Tid til å gruble over hvilken situasjonen hele verden har kommet i. Jeg personlig har mye tid. Tid som jeg helst skulle brukt til å holde foredrag med intensjon om å gi håp, gi endringen en sjanse. Tid til å formidle at vi må gjøre noe med det vi kan gjøre noe med. Jeg har bestemt meg for at min tid skal fylles med noe bra. Noe bra for meg selv, og for de som kan trenge en oppmuntring. Det er mange som er i en verre situasjon enn det jeg er i. Jeg er kronisk kreftsyk, men har akkurat nå tid, engasjement, mulighet og vilje til å bidra inn i fellesskapet.

Hvorfor?

Jeg vil ikke bare sitte å tenke på de som lider under forholdene og ikke har det bra. Jeg vet det er mange barn der ute, som ikke har det bra hjemme, eller som lider under vold og seksuelt misbruk. Min tid vil jeg bruke for å gi de noe som kan vise at det finnes kjærlighet og omsorg i verden også. Jeg trenger å bruke min tid på noe som gir meg mening, gir meg en arbeidsverdi, være noe for noen med de ressursene jeg enda har. Når jeg tenker etter, så har jeg fremdeles masse friske krefter selv om kroppen er syk. Jeg strikker og strikker, og tenker at disse tøflene skal varme og glede fremmede i sin utfordring. Jeg kan klare å utgjøre en bitteliten forskjell. Når jeg vet at andre vil sette pris på det jeg gjør, så bruker jeg tiden godt på meg selv også.


Vinn + vinn = Seiersmestring. Jeg får så utrolig mye tilbake. Jeg mestrer min hverdag ved å være noe for andre. Jeg gjør noe! Livsmestring på høyt plan som jeg trenger inn i min hverdag. Det gjør meg godt. Det gjør andre godt. Dette bidrar til at jeg HEIER på meg, deg, oss, hverandre og alle andre. Med min tid, mitt engasjement, mitt bidrag til fellesskapet, så gjør jeg noe nyttig.


Hvordan?

Jeg vil strikke, tove og gi bort glade fine tøfler. Tøfler andre kan ta på seg og bli varme på beina. Krype opp i sofaen med tøflene på, boka i hånda, filmen på tv, lydboka på øret. Jeg vil gi litt varme og glede inn i andres motgang. Mange barn lider psykisk og fysisk over ondskap fra andre, både i språk og handling. Jeg klarer ikke å hjelpe de direkte, men jeg kan være med på å vise omsorg, være en fremmed som vil de vel. Jeg vil ikke bare tenke, jeg vil handle. Jeg har funnet gode grunner for hvorfor og hvordan jeg kan bidra.


Prosjekt "Varm Gleding"!

Jeg kan lage mange tøfler, sammen kan vi lage VELDIG mange.

I første omgang skal de tovede tøflene gå til Stine Sofie Senteret. Målet er 120 tøfler og Grimstad-tur i desember. Neste frist blir 1. februar, det er mange som skal gledes. Syke barn på sykehus, trafikkrammede i rullestol, eldre på sykehjem med dårlig blodsirkulasjon. Det er mange som skal gledes i prosjekter fra Friske Krefter.


Har DU tid, lyst, engasjement og mulighet til å hjelpe meg å hjelpe videre fremover? Behovet er stort. Les mer under "Prosjekt Varm Gleding" her på hjemmesiden.


Dette gir hverdagen min en god dose mening;0)


Stort smil fra Bente i og med Friske Krefter


23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page