top of page

Gi endringen en sjanse - gjør noe med det du kan gjøre noe med!


Jeg har friske krefter selv om kroppen er syk.

Firma: Friske Krefter AS

Visjon: Gi endringen en sjanse, gjør noe med det du kan gjøre noe med.

Øverste sjef: Bente Riskild Borgersen. Kronisk kreftsyk med myelomatose og amyloidose.


Bente ER Friske Krefter AS. Foredragsholder, forfatter, motivator og inspirator. En viktig stemme i egen bedrift, med stort pågangsmot. Når bedriften har røde tall, hvilke muligheter har vi? 


Team-lederne: Jeg, meg, vi, oss.


4 like viktige avdelinger: 

  1. Pådriver-avdelingen (Ledelsen,kravstiller, motivator, handling)

  2. Analytiker-avdelingen (Regnskap, rammer, lov-verk, regler)

  3. Vennskaps-avdelingen (HR, miljø, omsorg)

  4. Uttrykksfull-avdelingen (Salg, markedsføring, Utvikling, muligheter, ideer)


På 3-måneders-kontroll på Rikshospitalet etter siste stamcellebyttet, fikk sjefen for de friske kreftene beskjed om at nå er det livsforlengende medisiner resten av tiden som gjelder.

Den ANALYTISKE AVDELINGEN fikk en altfor høy stemme: "NÅ er du dårlig! Best å sitte stille i sofaen, nå, så du kan kjenne etter alle de vonde bivirkningene. Fokuser på begrensningene dine. Skikkelig uflaks dette, også to diagnoser, da, gitt, stakkars deg. Kjenn etter vondtene, så gjør du det lille du klarer, det er sikkert ikke stort. Ikke utfordre deg selv nå, da kan det gå enda værre, og det vil du vel ikke? Kjenner du skikkelig godt etter, så er det vel best å legge ned hele Friske Krefter AS, ikke mye håp og fremtid lenger nå..... Dett var dett, rett og slett! Her er det mye røde tall, best å legge inn årene først som sist!"

Heldigvis kom den UTTRYKKSFULLE AVDELINGEN på banen ganske kjapt: "Hva har du tenkt til å gjøre med dette, da? Situasjonen er som den er, men du lever, gjør du ikke? Hvis det er sånn at du må ta mer hensyn, hvordan kan du fremdeles ha en fin hverdag hver dag? Du klarer å holde foredrag, du klarer å mobilisere en time. Du har nok tid til å hvile etterpå! Du klarer deg veldig bra selv om situasjonen er vanskelig, du har akseptert, tatt ansvar og ser fremover. Hva med å inspirere andre til å gjøre det samme via blogg?"


Da våknet VENNSKAPS-AVDELINGEN: "JA, BRA, vi er med, bare det sørges for nok hvile innimellom slaga! Det høres ut som en god plan! Like viktig for vår avdeling er det at optimismen holdes oppe, at alle avdelingene skal glede seg til å gå på jobb hver dag i Friske Krefter AS! Det skal fokuseres på trivsel i handlingsplanen, og ikke så hardt kjør at det ikke er rom for latter, glede og hvile!" 

PÅDRIVER-AVDELINGEN hylte: "HEIA-HEIA-HEIA!!! Kom igjen, gi gass, kjør på, dette klarer du, ikke gi deg!!!"

Alle avdelingene er like viktige i min bedrift som jeg skal lede fremover med stø kurs mot en god hverdag og fremtid. Bedriftens indre ressurser skal fordeles og balanseres. 

Det er en god grunn til mitt engasjement med denne bloggen. Jeg vil vise at jeg har friske krefter selv om kroppen er syk. Jeg vil bruke min erfaring, være en ressurs og hjelpe andre. Jeg vil påvirke andre til å ha det så godt de kan i livet sitt. Det være seg i privatlivet som i arbeidslivet, hver dag i hverdagen. Vi får alle vårt av ulike endringer og utfordringer, dette er resten av vår tid. Vi må gjøre noe med det vi kan gjøre noe med.


Jeg ser på familien som mitt styre! Det er kort rapporteringsvei. Jeg ser, hører og kjenner på forskjellen med å fortelle om det vanskelige, og å fortelle om alt det morsomme jeg gjør og klarer! Jeg har bestemt meg for å være åpen og ærlig, de skal ikke være redd for at jeg skjuler noe. Samtidig merker jeg godt hva det gjør med meg og de, når jeg ordner og styrer hverdagen min med masse bra innhold. Vi har alltid ledd mye, og det har vi også fortsatt med! Vi som familie og jeg klarer oss veldig bra. Familien er en liten bedrift, og jeg et enda mindre firma. Vi står sammen i motgang og medgang. Er vi sterke sammen, er vi sterkere alene.


Livet byr på muligheter! Jeg ble syk etter nesten 30 år som finansrådgiver. Nå holder jeg foredrag, har skrevet bok, og deler mine refleksjoner via denne bloggen.


For meg har min erfaring, som jeg gjerne skulle vært foruten, gitt meg nye sjanser. Tross alt; jeg har et rikt, godt liv, og er veldig mye takknemlig og glad. 


Jeg har akseptert situasjonen jeg ikke kan gjøre noe med, jeg tar ansvar for nåtiden og har gode dager. Dette gir meg stort håp til fremtiden. 


Jeg skal LEVE så lenge jeg lever! Det håper jeg at jeg via denne bloggen, refleksjonene, foredragene og boka kan bidra til at du gjør også. Jeg tror på en så god dag vi klarer hver og en av oss med egne ressurser, så godt vi kan, hver dag! Jeg håper du kan dra nytte av, og få en tankevekker av en som står i stormen og har vært ute en vinternatt før! Livet byr på oppturer og nedturer. Tanker og følelser i orden og kontroll, til det komplette kaos. Jeg skal være ærlig og personlig, og formidle hvordan jeg tenker, og hvilket ansvar jeg tar! 

Min oppskrift og handlingsplan funker for meg. Den gir meg som bedrift gode dager med bra overskudd. Kanskje noe kan funke for deg og din bedrift også?


Jeg har mye på hjertet, hver mandag og fredag fremover!


Tipptopptommelopp fra Bente i og med friske krefter

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page