top of page

Når valget er tatt

Oppdatert: 18. nov. 2020Når valget er tatt, så forholder vi oss til det!


I jobbsammenheng, følger vi ledelsens direktiver når det blant annet gjelder morgenmøter. Er det bestemt at det er morgenmøte mandager, så stiller vi klokka 8:00 presis de dagene for å få med viktig informasjon. Det kan være fokus på hva som er gjort denne uka for å nå bedriftens mål, informasjon om hvordan vi ligger an, veien videre osv.! Strategi og handlingsplan er viktig, de små stegene hver uke, gir grunnlag for bedriftens resultat gjennom hele året. Alle bekker små gir en stor Å. Riktig fokus mot tydelig mål!


For Friske Krefter som bedrift, er målet viktig. Målet der fremme er bestemt frem i tid, det krever en innsats hver uke i form av delmål. Når det gjelder delmålene som er satt, så gir jeg meg selv ikke noe valg, det er bestemt fra høyeste hold: Hver mandag, onsdag og fredag, skal det løpes fra 1. til 3. etasje i trappe-oppgangen hjemme med 10 kilos vektvesten et visst antall ganger. Det er min handlingsplan i tillegg til mange turer ut i naturen og frisk luft som er valgfritt. Trappeløpingen er påkrevd, fordi den er viktig for fysikken med styrke og kondisjon, i tillegg til at det er superenkelt: Bare å stå opp rett i treningstøyet og gå ut av leilighetens hoved-dør. Nå har oppgangen blitt Riskild Borgersens Helsestudio. 


En ting er fysikken, en annen ting er psyken. Når jeg gjennomfører dette, så gir jeg meg selv tillit. Jeg sier til meg selv at: Deg kan vi stole på, du gjør så godt du kan og gjennomfører. Noen dager må jeg stå veldig tidlig opp for å rekke det før diverse andre vaksine- sykehus- eller legebesøk. Andre dager er jeg nødt til å flytte dagen til tirsdag eller torsdag. Men jeg gjennomfører alltid tre dager i uka. 


Når jeg er så bestemt på at valget er tatt i forhold til delmål mot hovedmål, så gir jeg meg selv ingen mulighet til å velge. Det er valgt, det er bestemt. Jobben min nå er å trene meg sterk fysisk og psykisk. Dermed basta! Bare å komme seg ut av døra! Akkurat som det er i andre bedrifter, «husregler» er til for å følges. Hadde jeg vært i jobb, og skulle rekke et viktig møte, så er valget også tatt, jeg må tidlig opp og sette i gang!


Hadde jeg søkt en interessant jobb jeg veldig gjerne skulle hatt, så måtte jeg stilt skjerpet til intervju, og følge det som kreves: Være på plass i god tid, fokusert og konsentrert for oppgaven, og ta alle de testene som kreves. Ikke alltid like gøy det heller, men andre har bestemt at hvis jeg vil ha den jobben de tilbyr, så må jeg vise at jeg har engasjement, kvalifikasjoner og kvaliteter som denne bedriften krever!


Hos meg er det ikke noe valg, jeg ER bedriften Friske Krefter AS! Ingen andre kan ta min rolle, jeg må hjelpe meg selv med de ressursene jeg har! Å spille på lag med alle mine ressurser, i riktig retning, gjør at målet mitt der fremme blir tydelig og realistisk! Trening er ferskvare, det må ivaretas for å ha en virkning. 

En bedrift krever engasjement og innsats! Friske Krefter AS stiller krav til sin leder Bente med alle hennes avdelinger! En avtale er en avtale, en avtale er til for å holdes!

Så jeg løper i trappa, der har jeg ikke noe valg, den øverste lederen har talt ;0). Hun er streng men rettferdig sier de ansatte………

Glad helg fra Bente i og med Friske Krefter AS

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page