top of page

FRISKE KREFTER AS = BENTE RISKILD BORGERSEN

Så lenge jeg lever skal jeg leve

En liten videosnutt for å forklare hvordan jeg tenker på meg selv som en bedrift. En bedrift som må jakte etter overskudd og nye muligheter i en endret hverdag. Vi opplever alle, friske som syke nye utfordringer både i privatlivet og arbeidslivet. For meg er det mange av de samme mekanismene i enhver endring; vi vet hva vi har, men ikke hva vi får. Det gjør oss utrygge og usikre.  Forfestet glipper for en tid, men for hvor lang tid? Når er tiden inne til å akseptere, ta eget ansvar og se fremover? Vi trenger alle vår tid, etter vårt eget behov.

ER det håp i et hengende snøre? Jeg påstår JA, livet er fult av muligheter, bare vi leter godt nok.

Februar 2019

Denne videoen viser min situasjon akkurat der og da. Mars og april ble fylt med sterk behandling for å holde kreften nede, men det viste seg at kroppen min tålte det ikke. Bivirkningene som kom var så sterke og vonde, at jeg skrev en mail til sykehuset, og formidlet følgende: "Skal jeg ha det sånn? Jeg har bestemt meg for at jeg kan tåle mye bare jeg har livet, men nå er det fryktelig vondt. Det går rett og slett utover livskvaliteten min!" Jeg la ved noe bilder av hvordan hud og kropp så ut, og fikk sporenstreks svar tilbake om at jeg måtte slutte. Da ble jeg satt på kur for å ta bivirkningene jeg hadde fått fordi kroppen ikke tålte den sterke behandlingen. Da juni kom og jeg var på den vanlige månedlige kontrollen, spurte jeg overlegen; "Hvor lang tid får jeg i andre enden hvis jeg lar kroppen få hvile av behandling en måned av gangen nå?" "Det er veldig vanskelig å si, men kanskje etpar måneder?"

Da bestemte jeg meg for at jeg vil heller ha en god hverdag litt til, enn en vanskelig hverdag frem til jeg ikke klarer mer. Tro det eller ei, men når jeg skriver dette, så har jeg ikke tatt noen form for behandling siden juni 2019. Jeg har fått nesten 1 1/2 år som har gitt meg vanvittig livsglede, og tro på at jeg får litt mer tid som er fin. Jeg er av de heldige!

Det jeg vil frem til, er at det er ikke alltid fremtiden blir så vanskelig som det ser ut som. For min del, har den blitt fantastisk fin i forhold til de utsiktene jeg hadde. Jeg har fått utrolig mange fine minner til minneboka på disse månedene, og det er ikke slutt enda. Jeg er på månedlige kontroller, de passer godt på meg, og jeg nyter livet så lenge jeg klarer.

 

Så lenge jeg lever skal jeg LEVE!

bottom of page