top of page

MULIGHETENES MERVERDI

Oppdatert: 24. sep. 2020Det er så mange muligheter i dette livet, som ligger der og venter på oss som vil benytte de. Når vi kan bruke eget engasjement og ha det moro i tillegg, så gir dette en merverdi på mange plan. 


Jeg har hatt lyst til å utvikle Friske Krefter AS til noe mer enn foredrag og bok. Jeg kan savne samspillet med eksterne kolleger, alle avdelingene i Friske Krefter har godt av påvirkning og utvikling fra utsiden.


Ann Kristin Rotegård er sykepleier og har tatt en doktorgrad i Helse Aktiva. Da hun disputerte bestilte hun en kjole i mitt firma Kjolegalskap. Sånn ble vi kjent. Det viste seg at i hennes forskning på egne indre styrker, var hun teoretikeren, og jeg som kronisk kreftsyk praktikeren. Jeg gjør akkurat det hun forsket på, jeg hjelper meg selv så godt jeg kan med de ressursene jeg har. Vi har holdt foredragene våre sammen, det har vært en utrolig fin balanse! 


I forbindelse med utviklingen av Friske Krefter, hadde jeg lyst til å ha med Ann Kristin på laget, så jeg tok en telefon. Det ville hun gjerne, MEN; "Bente, du MÅ ringe Fredrik Gulowsen i Nyby! Dere to må snakke sammen. Jeg har vært på et morgenmøte der han fortalte om Nyby. Fredrik sitt fokus var: Kan vi løse store samfunnsutfordringer ved å organisere oss annerledes? Bli med og skap morgendagens velferdssamfunn. Nyby er en ny type digital plattform som gjør det mulig å koble folk som har behov for noe med noen som faktisk kan bidra - enkelt, trygt og med mindre koordinering. Vi bygger morgendagens velferdssamfunn!"


WOOOOW, dette hørtes både bra og spennende ut, dette kan være en merverdi og fin utvikling for Friske Krefter AS. Jeg ringte Fredrik, og fikk et møte med en engasjert, reflektert og utrolig hyggelig fyr! Jeg er en nesten uhelbredelig klemmer, men nå tenkte jeg at; Bente, du får være formell og hilse med hånda og stoppe der! Rammene var satt av analytiker-avdelingen, greit nok. Det er litt utenom min natur og komfort-sone å være distansert, men det var altså strategien her! Det å holde litt avstand og være så formell jeg klarte gikk rett i vasken, gitt! På mitt spede forsøk fikk jeg en god og varm klem! "Jeg har sett alle videoene dine og følger deg på FaceBook, så deg føler jeg at jeg kjenner! Jeg skal ha en klem!!!" HAHAHA, for en start på et trivelig og spennende møte. Han fortalte om Nyby, og jeg fortalte om Friske Krefter AS! 


Et eksempel på hvordan Nyby kan fungere i kommunen: Et sted sitter en pensjonert mattelærer som er dårlig til beins. Ikke langt unna sitter en sprek 18-åring, som sliter med matematikken på skolen. Via den digitale plattformen på Nyby, så kan 18-åringen handle for pensjonisten, og den pensjonerte læreren kan hjelpe 18-åringen med matten. Vinn/vinn for begge. Det er kun fantasien som stopper i forhold til hvordan Nyby kan koble tjenester: Kanskje er det en som elsker å lage mat, men ikke har noen å lage mat til? Et annet sted sliter en stressa familie med tidsklemma til langt oppover ørene, som gjerne ville hatt hjelp med middag en fast dag i uka? Det å få lov til å være noe for noen, er en god ting og undervurdert!


Hvordan kunne Friske Krefter være med å bidra, med bedriftens ressurser? Det er ingen mulighet til å treffe en til en hverken her eller der, det er det ikke kapasitet eller styrke til. Men alle avdelingene vil gjerne inspirere og motivere til at det går an å ha det bra selv om situasjonen er vanskelig. Det vil være en stor verdi å være noe for andre i tillegg til foredragene og boka. Min bedrift FK går så det suser, her er mye kraft og energi som kan deles, den har stort overskudd til å bidra på sin måte, innimellom egen hverdag, handlingsplan og strategi. Noe skal Friske Krefter klare å bidra med, men hva og hvordan?

Vi droddla, kastet ball, tenkte, vurderte, diskuterte.....Hmmmm, jeg har alltid vært glad i å skrive...........Kan jeg skrive noen snutter som dere kan vurdere å bruke? Det viste seg at Nyby skulle ha nyhetsbrev til alle kommunene som bruker tjenesten, og se det, der kan jeg komme inn og bidra!


DERFOR ble det blogging på meg og mine friske krefter;0) Det er så mange muligheter i dette livet, som gir et enda mer spennende innhold i hverdagen, bare vi tør å ta noen grep. I min uttrykksfulle avdeling er det høyt under taket og stor aktivitet. Som kronisk kreftsyk kunne jeg valgt å sette meg i sofaen og følt meg ubrukelig! Det har jeg ikke tid til! Det skal være bra for meg å stå opp som Bente, øverste sjefen i Friske Krefter AS resten av min tid. Hverdagene skal være innholdsrike og bra med de friske kreftene jeg har. Det funker for meg! Kanskje det kan funke for deg og din bedrift også?

Jeg HEIER meg hes på Nyby og et bedre velferdssamfunn!

God arbeidsuke fra Bente i og med Friske Krefter AS

24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page