top of page

Team-arbeid i ny organisasjonJeg har friske krefter selv om kroppen er syk.


Da jeg jobbet i bank og finans, og skulle sette sammen en prosjektgruppe, var det viktig å ha med forskjellene. En person fra hver avdeling, slik at alle skulle bidra inn i gruppa med sine behov og synsvinkler. Alle var like viktige for å avdekke og kartlegge veien videre. Vi skulle være et godt team, diskutere og tåle uenighet, og samtidig  være lojale mot handlingsplanen.


I Friske Krefter AS er det en oversiktlig og enkel beslutnings vei: Bente er tross alt sjefen og tar de viktige avgjørelsene for å ivareta handlingsplanen fremover. Men det er stadig diskusjoner mellom avdelingene, til tider ganske høylydte vil jeg si! Kan gi et eksempel på det fra her om dagen, når det var snakk om trening: 


Behandlingen kom inn fra høyre så det suste. Den analytiske avdelingen leste nøye igjennom bivirkningene, og hang seg opp i svakhet, dårlig energi og kortpustethet! Holder bedriften Friske Krefter AS fokus på alt det vanskelige, blir den største frykten å trille ut av sofaen! Greit at det skal tas hensyn, men blir begrensningene for store, så dør bedriften hen helt unødvendig. Bente og Friske Krefter AS går konkurs lenge før nødvendig nedleggelse. Det å plutselig gå fra å være frisk til syk, krever et sterkt fokus i riktig retning. Det er utrolig lett å lage unnskyldninger for å slippe unna slitsomme krav. For meg, øverste sjefen, velger jeg å fokusere på livet og mulighetene og ikke sykdommen. Joda, jeg er klar over at situasjonen er snudd på hodet, men det er jeg selv som bestemmer og velger hvordan hverdagen skal være. Tross alt så ligger jeg ikke i sykesenga akkurat nå! Det er greit å ha den analytiske avdelingen i balanse, med nye rammer og regler, men i Friske Krefter AS er det lov til å "skli" på ramma, og lage solide bulker i firkanten. Denne avdelingen mente at trening på det nivået som hadde vært i 6 uker uten behandling, bare skulle glemmes! Kjenn nøye etter, husk du er syk! Det er bestemt fra øverste hold, at den analytiske avdelingen skal ligge på 25%, pluss/minus etter forholdene. 


Det er godt å kunne spille på lag med galskapen i den uttrykksfulle avdelingen. Der skjer det mye moro, utvikling og nye muligheter hopper og danser om kapp. I det ene øyeblikket er det det ene, så var ikke det moro lenger, men se det, der dukket det opp noe annet! Blir det for mange baller i lufta, så blir det mye ord og lite handling. Men det skal denne avdelingen ha, der er det ukuelig optimisme, ingen begrensninger, høyt under taket, masse latter, fest og gøy! Det er alltid masse smil, store ord og vyer, positiv gjeng som  trives på jobb når engasjementet går dit de vil, helt uten begrensninger. Denne avdelingen digger mestringsfølelsen, lukten av seier og nye medaljer. Morsomme drømmer og en naiv tilnærming til at alt løser seg. Denne avdelingen var kjapt ute etter å finne alternative treningsarenaer, gjøre det morsomt og enkelt! Greit at også denne avdelingen ligger på pluss/minus 25% for å ha nogenlunde balanse.


Noen ganger har jeg inntrykk av at vennskapsavdelingen i FK er fornøyd bare de ansatte står opp om morgenen. Her er det sosiale og den gode praten og omsorgen viktig. Kake på jobben og kaffepauser i sola er viktig for å trives. Her skal det koses! Hva hvis denne avdelingen får for stor makt? Hvis jeg skal akseptere vondt i viljen og sofasliting hver dag, så kommer ikke Friske Krefter noen vei! Jeg kan godt velge å si: "Idag gidder jeg ikke å gå på jobben (ref. trening)!" Se det, ja, hadde jeg turt i min yrkesaktive karriere å ringe til sjefen min og si: "Du, idag gidder jeg ikke gå på jobben!"? Rett og slett, glem det, det hadde jeg aldri gjort! Det er viktig med et godt miljø, alle skal trives og ha det bra, men det er veldig greit med en balanse og litt krav her også! Blir giddalusheten for stor, og snillismen og selvmedlidenheten får for mye plass, så skal jeg hilse og si at de røde tallene kommer fort! Denne avdelingen ble mest opptatt av å trøste og smeike, "drit i treninga, klart du er lei deg!" Så, hos meg gjelder 25% pluss/minus-regelen her også!


Hører jeg altfor mye på pådriveravdelingen, så kjører jeg hele gjengen rett i grøfta! Det gjelder å moderere kravene etter formen. Motivasjon og inspirasjon er utrolig viktig, men blir det for mye press på prestering hele tiden alltid, så ryker den berømte strikken. I min situasjon er det viktig å ta med den gode mestringsfølelsen fra sist jeg fikk den, når dagen kommer og energien er lav. Jeg kan ikke stille like store krav til de ansatte på dårlige dager. Det jeg vet, er at innsatsen er til å stole på, det er stor tillit under ansvar til hele gjengen. De gjør så godt de kan hver dag, hver for seg og sammen. Når den fysiske grensa er nådd, må pådriveravdelingen rett og slett klappe igjen og være fornøyd om det så bare ble litt. Litt er veldig mye bedre enn ingenting. Blir presset for stort, blir det sykmelding på hele gjengen. Da blir det ingen å lede i noen avdelinger, og da kan jeg vel takke meg selv? Krav må stilles etter dagsform, alt det lille som gjøres skal applauderes. Alle bekker små gir en stor Å! Som du skjønner, så var det ikke annet trenings-alternativ her enn å kjøre på som før, gi jernet og gassen og STÅ PÅ!!! Tenker vi gir plass til 25% her også!


Joda, skal hilse og si at det er høylydte diskusjoner mellom avdelingene i den nye organisasjonen som Friske Krefter AS har blitt og står for! De blir stadig bedre sammen, de gir meg et stort håp til fremtiden når de alle tar ansvar og spiller på lag som et godt team skal gjøre! Skal gå bra dette! Friske Krefters indre ressurser (de ansatte) skal tas godt vare på! De skal bli sett og hørt! Vi har forskningen på vår side, før det skjer noe revolusjonerende, så skal vi gjøre noe med det vi kan gjøre noe med!

Jeg HEIER på deg, meg, oss, hverandre og alle andre!

Smil og glad arbeidsuke fra Bente i og med Friske Krefter AS

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page