top of page

YDMYK TAKKNEMLIGHET


I går var jeg i Grimstad. Jeg hadde sydd 130 hjerteputer til barna som er innom Stine Sofie Senteret i regi av Stine Sofies Stiftelse. De skulle få putene som en aktivitet barna kunne fullføre selv. Jeg får så kramper i fingrene når jeg skal fylle de, så et klokt hode foreslo at barna kunne gjøre dette selv og sy igjen. Jeg fikk et lite møte og en omvisning fordi det var høstferie og ingen barn der. Barna først; skjerming, trygghet, kjærlighet, respekt og omtanke. FOR et sted. FOR noen ansatte. Jeg møtte bare et fåtall av de kloke, varme dyktige folkene som jobbet der, men kjente med en gang på en gedigen takknemlighet for hvem de er for barn som har opplevd vold og seksuelt misbruk. Takknemlighet over at dette stedet er til for nettopp de som trenger den tryggheten, og opplever gode minner, kjærlighet og vennskap for livet. Alt er tilrettelagt så utrolig fint både ute og inne. Jeg skjønner godt at de er lei seg når de må dra derfra. De får med seg minner og opplevelser, som viser at det finnes mye kjærlighet i verden også.

Alle husker tragedien i Baneheia. Alle foreldres store mareritt. Barna som vi er aller mest glad i blir berørt av ondskap og hat. Vi gjør alt vi kan for å beskytte de mot nettopp dette.


Ada Sofie Austegard er en mamma som opplevde det aller verste av det verste: å miste sitt barn på en brutal måte, i dette tilfellet i Baneheia. I sin vanskelige utfordring har hun engasjert seg i andre barn som enda lever, men som har opplevd det verst tenkelige; andres ondskap. Disse barna har hun brukt alt sitt engasjement på, med mot, styrke og håp. Jeg har sett hva hun virkelig har fått til. Hun har fått med seg viktige HEIA-gjenger i prosessen, og stått i bresjen for stiftelsen og senteret.

Kjære Ada Sofie Austegard: Jeg er så ydmyk og takknemlig for at det finnes slike som deg. Du har igangsatt et fantastisk flott senter. Intensjonen din om å hjelpe andre barn som opplever det grusomme, i din situasjon, står det enormt respekt av.


1000-millioner TAKK for alt du står for, og alt du gjør for andre med engasjementet ditt. Det er jeg og vi som skal takke. Takke for omtanken din og for at jeg fikk lov til å bidra med mitt. Det gjør mye for meg å kunne gjøre noe på min enkle måte. Det blir ikke siste gang; Stine Sofie Senteret og stiftelsen med alle de fine ansatte, har fått meg og alle mine friske krefter i HEIA-gjengen.

Dette ble en følsom, betydningsfull og minnerik dag for meg! 1000-TAKK for at du tok det valget om å gi voldsutsatte barn livsglede. DU er min superhelt og forbilde!


Gedigen klem fra Bente


64 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page